Több mint egyméteres királypitont talált a házában egy színész

Az állat valószínűleg korábbi tulajdonosától szökött meg és a fal egy üregében bújt meg azóta.

Forrás: MTI2021. 01. 12. 13:13
null
A férfi fogat mosni lépett be hale-i otthonának fürdőszobájába Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egyméteres királypitont talált fürdőszobájában a Coronation Street brit sorozat színésze, Harry Visinoni – írja a BBC.com.

A férfi, aki Seb Franklint alakítja a 60 éve futó, ezzel csúcstartó sorozatban, szombaton fogat mosni lépett be hale-i otthonának fürdőszobájába, ahol egy kígyó meredt rá.

Az állat valószínűleg korábbi tulajdonosától szökött meg és a fal egy üregében bújt meg azóta. Ezek az állatok hosszú időt kibírnak két étkezés között – közölte az RSCPA brit állatvédő szervezet, mely a Lulu nevet adta a pitonnak.

A férfi fogat mosni lépett be hale-i otthonának fürdőszobájába
Fotó: Pixabay

A férfi kirohant a fürdőszobából, később barátnőjével benézve látták, hogy az állat a WC-ülőkéről mered rájuk. Kisebb tanakodás után visszatértek a fürdőszobába, de az állat addigra eltűnt.

Kígyókról szóló rémálmokkal terhelt, nyugtalan éjszaka után reggel hívták az RSCPA-t, a szakértők a királypitont a fürdőszobai radiátor mögött találták meg.

Az állatvédők szerint a királypiton meglehetősen szelíd faj, veszélyt érezve azonban harap. Lulut végül egy párnahuzat segítségével fogták be.

Egy XIX. században épült közfürdő maradványait tárták fel

Viktória korabeli közfürdő maradványaira bukkantak egy parkoló alatt Manchesterben.

Az 1857-ben átadott Mayfield fürdőt textilipari munkásoknak és a környéken lakóknak építették, hogy legyen hol fürdeniük és kimosni a ruhájukat. A fürdőben voltak külön női és férfi medencék, családi mosakodóhelyiségek és ruhamosó-helyiségek.

A fürdő a második világháborúban dőlt romba a német bombázások alatt.

A Salfordi Egyetem régészei két nagy csempézett medencét, a víz felmelegítésére és áramoltatására szolgáló kazánok, kürtők és szivattyúk részeit tárták fel.

„A Mayfield közfürdő lenyűgöző példája a szociális és közegészségügyi vívmányoknak, amelyeket az ipari forradalom hozott magával” – jelentette ki Graham Mottershead projektvezető.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.