A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett: Széll Tamás – segédjével, Szabó Kevinnel –, Pohner Ádám (Olimpia Étterem), Győrffy Árpád (Kollázs), Sándor Rodrigo (Costes Downtown), Szabó László (Sodexo) és Volenter István (67 Étterem) séf és segédje (commis) felett aratott győzelmet. A szakmai zsűri a finalisták által meghívott, egy-egy őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből állt.
Széll Tamás már tapasztalt versenyzőként indult a versenyen, hiszen 2013-ban Magyarországot képviselve a tizedik helyen végzett Lyonban, a Bocuse d’Or világdöntőjén.
„Nagyon szép munkát végeztünk a mai napon, elégedett vagyok vele. A tapasztalataimat kihasználva sokkal koncentráltabban tudtam felkészülni, és hatékonyabban dolgozni – mondta teljesítményéről az MTI-nek a séf. – Kőkemény munka kezdődik most, csapatban dolgozunk. Az ötletelés után állunk neki az edzéseknek, a versenykörülmények és a versenyidő gyakorlásának. Szerintem hatékonyan tudunk felkészülni, ráadásul az európai döntő itt lesz, Budapesten, sokan állnak majd mögöttem.”
A magyarországi döntősök már most az európai döntő magyar alapanyagaival dolgozhattak: ez a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjúcomb és -gerinc.
A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy a kontinensdöntő mindkét versenyételének fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.
Májusban Budapesten Széll Tamás mellett további tizenkilenc ország képviselője verseng a Bocuse d’Or Europe 2016-os címéért. 2017-ben a lyoni világdöntőn az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen huszonnégy ország séfje vesz majd részt.