Litauszki Zsolt Orosházán született, s miután Hódmezővásárhelyen a helyi vendéglátóipari szakközépiskolát elvégezte, két évig egy orosházi iskola menzáján dolgozott, ahol naponta 3600 diákra kellett főzniük. Innen a híres fertőrákosi Ráspi étterembe került, majd kilenc évig Ausztriában dolgozott. Ötcsillagos szállodákban konyhafőnök-helyettesként, majd egy két Michelin-csillagos osztrák étteremben, a Taubenkobelnben „garde managerként” tevékenykedett. 2008-ban visszatért Magyarországra, és a budapesti Maligán borétterem szakácsa lett. Litauszki Zsolt itt már a modern konyhaművészet vívmányaival rukkolt elő. Legutóbb a Zsidai család hat éttermének úgynevezett kreatív séfje volt, és irányította a Pest-Buda, a 21 Magyar Étterem és a Pierrot szakmai munkáját.
„Sallangmentes, és kifinomult a fűszerérzéke. Egy elhagyott grundon is kiszagolja a vadon növő turbolyát, megy a bodza illata után. Az Ausztriában töltött évek elmélyítették, gazdagították a Monarchiára jellemző gasztronómiai stílusát, ami egyet jelent a régi magyar hagyományok ismeretével, használatával. A hal és a káposzta használata nagyon jellemző rá. Francia alapok, magyar leleménnyel” – írta az Origo róla egy cikkében. „Marhapofa tarhonyával. Ragacsos körömpörkölt jut eszembe róla elsőre. Egyike azoknak a séfeknek, aki nagyon ügyesen és izgalmasan használja a fűszernövényeket, virágokat” – jellemezte Mautner Zsófia gasztronómiai újságíró.
Felszámolta az itthoni életét, és november első napjaiban a családjával Costa Ricába utazott Litauszki Zsolt, hogy egy izgalmas vállalkozás egyik tulajdonosaként kezdjen új életet… Még kicsomagolás közben, telefonon értük utol. Készségesen válaszolt a kérdéseinkre. Arra, hogy egy nagyon jó állást hagyott el Magyarországon, a következőképpen reagált.
– Tizenkét konyhafőnököt irányítani összetett, izgalmas és rendkívül kreatív feladat volt. Az innovációt és a kontrollt képviseltem, vagyis az volt a feladatom, hogy új ételeket kreáljak, új technológiákat vonjak be és hogy ellenőrizzem azok megvalósítását. Viszont egy bizonyos szint után eljut az ember odáig, hogy már nincs felette más, csak a tulajdonos. Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy újra saját vállalkozásba kezdjek. Röviden szólva, egy nagyon jó állást hagytam ott egy még jobbnak tűnő lehetőségért. De ez korántsem volt „fejesugrás az ismeretlenbe” – mondta.