Az évszázad szakácsa címmel is rendelkező konyhafőnöknek jelenleg 12 étterme működik. A következő két évben két új „Atelier”-t nyit New Yorkban, egy-egyet pedig Miamiban, Genfben és Makaón.
A 71 éves séf főleg amerikai befektetőkre támaszkodva bővíti gasztronómiai birodalmát. Második makaói vendéglője Karl Lagerfeld német divattervező első, 2018-ra elkészülő luxusszállodájában nyílik.
Robuchon vendéglői összesen 31 Michelin-csillagot gyűjtöttek be, közülük öt kapta a legmagasabb elismerésnek számító három csillagot. Jelenleg Bangkokban, Hongkongban, Las Vegasban, Londonban, Makaón, Monacóban, Montréalban, Párizsban, Sanghajban, Szingapúrban, Tajpejben és Tokióban működik konyhaművészeti „műterme” (Atelier).
Mint az AFP-nek adott év végi interjújában elmondta, azt tervezi, hogy 2019-ben „visszatér gyökereihez” a délkelet-franciaországi Montmorillonba, ahol egy 11. századi hajdani kolostor-ispotályban Joel Robuchon Nemzetközi Intézet néven csúcsszintű szakácsképzőt létesít a rangos svájci turisztikai magánegyetemhez (Ecole Hoteliere de Lausanne, EHL) kapcsolódva.
Az évszázad konyhafőnöke címmel rajta kívül eddig csak Paul Bocuse-t, Frédy Girardet-t és Eckart Witzigmannt ismerték el.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!