A 2018-as Bocuse d’Or európai fordulóját Torinóban rendezik

A versenyt jövő június 10–12. között tartják majd.

Molnár Csaba
2017. 10. 21. 4:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bocuse d’Or Europe versenyt az előző években Norvégiában, Svájcban, Belgiumban, Svédországban és Magyarországon rendezték – írja a verseny honlapja. A választás azt jelzi, hogy a dél-európai országok, amelyek gasztronómiai hagyományai megkérdőjelezhetetlenek, a Bocuse d’Or – „a szakácsművészet Mount Everestje” – mezőnyében is meghatározó szerepet kívánnak játszani.

A honlap szerint Piemont régiónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy Európa legfontosabb szakácsversenyét vendégül lássa. A környezet híres mezőgazdasági termékek sorát nyújtja a fehér szarvasgombától a mogyorón át a piemonti szarvasmarháig és kilencféle eredetvédett sajtig.

Számos Michelin-csillagos étterem működik a térségben, nyolc egycsillagos vendéglő Torinóban, a háromcsillagos Piazza Duomo étterem Albában és számos más minősített hely szerte a régióban. Itt rendezik a gourmet-kiállítást is, amely a Lingotto Fiere arénában a verseny helyszínéül fog szolgálni.

A viadal háromnapos lesz jövő június 10-től 12-ig, és húsz séf fog megmérkőzni rajta. Ők mind a saját országuk nemzeti bajnokságainak megnyerésével kvalifikálják magukat a versenyre. A közlemény szerint az indulók „megpróbálnak Széll Tamás nyomdokaiba lépni, és az európai versenyt megnyerve megváltani jegyüket a 17. Bocuse d’Or világdöntőre, amelyet 2019 januárjában tartanak majd a lyoni SIRHA gasztronómiai vásár részeként”.

„Megtiszteltetés, hogy minket választottak a 2018-as Bocuse d’Or válogatóversenyének rendezőiül. Ez fontos elismerése annak, hogy Torino és Piemont a gasztronómiai és borászati kiválóságok nemzetközi csomópontja” – nyilatkozták a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.