A tokaji aszú a világ negyedik legjobb édes bora

Sikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen.

MTI
2018. 02. 22. 16:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, hatputtonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (a világ legjobb bora, 2017) borversenyen – közölte a borászat az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a Best Wine of the World a legnagyobb és legnehezebb borverseny a világon, a nevezett borok mindössze egy százalékát díjazzák.

A Patricius Borház aszúja a nevezett több mint 22 500 bor közül került a döntőbe, ahol 180 tétel közül sorolták a 4. helyre.

Ugyanezt a bort korábban már két másik elismert nemzetközi borverseny, a bordeaux-i Challenge International du Vin és a londoni International Wine Challenge szakértői is aranyéremmel jutalmazták.

A kiemelkedő eredmény újabb elismerése a tokaji borvidék különleges adottságainak, és megerősíti, hogy a tokaji aszú nemzetközileg is egyedülálló bor – áll a közleményben.

A Patricius Borház a borvidék nyolc dűlőjében összesen nyolcvanöt hektáron gondoz szőlőket. Borai több mint ötven nemzetközi aranyérmet nyertek, 2013-ban a borházé lett a Magyarország legszebb szőlőbirtoka, 2016-ban Az Év Pincészete díj.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.