A Gira Conseil tanácsadó cég adatai szerint tavaly csaknem 1,46 milliárd hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, 14-szer többet, mint tíz évvel ezelőtt, míg a bagettből készült sonkás szendvicsből „mindössze” 1,22 milliárdot adtak el.
„A sonkás bagett szendvics igazi francia tradíció” – mondta Bernard Boutboul, a Gira Conseil vezetője. „A franciák azonban most teljesen odavannak a burgerért, amely ma már mindenhol megtalálható a gyorsétkezdéktől kezdve egészen a Michelin-csillagos éttermekig” – tette hozzá a szakember.
Boutboul szerint a franciaországi éttermek 80 százalékának az étlapján szerepel ma már legalább egy burger, olykor egy kis „csavarral” fűszerezve. Elmondta: „gyakran csinálják magas minőségű húsból és drága kenyérből. Igyekszünk franciás termékké tenni”.