Kulináris csapás Franciaországra: több hamburger fogy, mint sonkás bagett

Tavaly csaknem 14-szer több hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, mint tíz évvel ezelőtt.

MTI
2018. 03. 20. 18:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gira Conseil tanácsadó cég adatai szerint tavaly csaknem 1,46 milliárd hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, 14-szer többet, mint tíz évvel ezelőtt, míg a bagettből készült sonkás szendvicsből „mindössze” 1,22 milliárdot adtak el.

„A sonkás bagett szendvics igazi francia tradíció” – mondta Bernard Boutboul, a Gira Conseil vezetője. „A franciák azonban most teljesen odavannak a burgerért, amely ma már mindenhol megtalálható a gyorsétkezdéktől kezdve egészen a Michelin-csillagos éttermekig” – tette hozzá a szakember.

Boutboul szerint a franciaországi éttermek 80 százalékának az étlapján szerepel ma már legalább egy burger, olykor egy kis „csavarral” fűszerezve. Elmondta: „gyakran csinálják magas minőségű húsból és drága kenyérből. Igyekszünk franciás termékké tenni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.