Nem volt gond a csokimikulásokkal

Húszfélét vizsgáltak, és mindegyik megfelelt a szabályoknak.

MTI
2015. 12. 01. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság akkreditált laboratóriumában azt vizsgálták, hogy a „csokoládé”, illetve „tejcsokoládé” termékek gyártásához valóban csak kakaóvajat használtak-e, illetve a „kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz” jelöléssel ellátott termékek valóban 5 százalék alatti mennyiségben tartalmazzák-e ezen zsírokat.

Ellenkező esetben ugyanis a termék nem nevezhető csokoládénak, illetve tejcsokoládénak, hanem egyéb megnevezéssel – például kakaós figura – forgalmazható a termék – írja közleményében az NFH.

A hatóság közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályai szerint a csokoládék kakaótermékekből és cukrokból készülő termék, míg a tejcsokoládé gyártásához ezeken túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók. A csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek a kakaóvajon kívül csak az élelmiszerkönyvben szereplő növényi zsírt tartalmazhatnak legfeljebb 5 százalékban, és ezt is fel kell tüntetni a címkén.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.