Az albínók keze szerencsét hoz

Felkavaró képek négy törzsi hiedelmek miatt megcsonkított tanzániai fiú kezeléséről.

MTI
2017. 06. 27. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétéves Baraka Cosmas, a tizenkét éves Mwigulu Matonange, a tizenhárom éves Emmanuel Festo és a tizenöt éves Pendo Sengerema afrikai albínó március 25-én érkezett az Egyesült Államokba, hogy az amerikai GMRF alapítvány jóvoltából ingyenes sebészeti ellátásban és végtagpótlásban részesüljön a philadelphiai Shriners Gyermekkórházban. A négy tanzániai fiút hazájukban csonkították meg, ahol egyes törzsi hiedelmek szerint az albínók keze szerencsét hoz.

Az amerikai Elissa Montanti által 1997-ben alapított Global Medical Relief Fund (GMRF) nonprofit egészségügyi segélyszervezet háborús konfliktus, természeti katasztrófa vagy betegség következtében megvakult, égési sérülést vagy egyéb, maradandó egészségkárosodást szenvedett gyermekek segítését tűzte ki célul. Az alapítvány a fennállása óta partnerintézetek és önkéntesek bevonásával több mint kétszáz olyan gyermek életminőségén javított, akiknek nincs vagy korlátozott a hozzáférése az orvosi ellátáshoz. A negyven különböző országból érkezett gyerekek a szükséges korrekciós műtéteket követően visszatérnek hazájukba, hogy a saját közösségükben felnőve teljesebb életet élhessenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.