Az Audi már ontja a terepjárókat

Mindhárom hazai autógyárban megkezdték a munkát, a dolgozók egy műszakban járnak be a munkahelyükre. Közülük csak az Audi számolt be arról, hogy autókat állítanak elő, a Mercedes és a Suzuki a vírushelyzet megkövetelte új munkarendhez való alkalmazkodást emelte ki.

2020. 04. 28. 18:40
null
Több területen a vártnál lassabb lesz a visszarendeződés Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen újraindult az Audi Hungaria járműgyártása tegnap – közölte a Magyar Nemzettel a cég. Mind a présüzemben, karosszériaüzemben, lakkozóban és a járműszereldében felvették a munkát. Első lépésben egy műszakban kétezer járműgyári munkatárs kezdte meg munkáját. A járműszereldében műszakonként jelenleg 250 autót gyártanak, a vállalat a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni. A gyártósoron az Audi Hungaria valamennyi modellje megtalálható: a Q3, Q3 Sportback városi terepjárók, az A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és TT Roadster is. Az Audi Hungaria termelése két hete motorok gyártásával indult újra, és immár a vállalat szerszámgyára is csaknem teljes kapacitással készít eszközöket valamint exkluzív karosszériaelemeket. A műszaki fejlesztés területén is a megszokott munkarendben folyik a munkavégzés. Az Audi Hungariánál jelenleg ötezer munkatárs végzi munkáját a gyár területén vagy továbbra is home office-ban. A jelenleg nem dolgozó munkatársak a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.

A következő hetekben fokozatosan szeretnék felfuttatni a termelést
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Mercedes-Benz tegnap ugyancsak újraindította termelését a kecskeméti gyárában. A fokozatos gyártásindítás alatt először egy műszakos, később pedig két műszakos munkarendben történik majd a munkavégzés. A kecskeméti gyár több mint 4400 munkavállalót foglalkoztat, az egészségük megőrzése érdekében a leállás heteiben a gyártás munkaállomásait átalakították a másfél méteres biztonsági távolság figyelembe vételével. Ahol a védőtávolság nem tartható, a munkatársaknak kötelező maszkot, védőszemüveget vagy plexi arcpajzsot viselni. Az adminisztrációs területen azoknak a munkatársaknak, akiknek tevékenysége ezt lehetővé teszi, továbbra is home office-ban történő munkavégzést ajánlják. A megbeszéléseket lehetőség szerint digitális formában kell lebonyolítani. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően felkészültek a termelés újraindítására és várják, hogy megkezdhessék az autók gyártását.

A Magyar Suzukinál szerdán indítják el a termelést. A vállalat az egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével fokozatosan állítja vissza a gyártást, kezdetben egy műszakos munkarendben. Az esztergomi gyár folyamatosan figyeli a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítja. A cég az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára, átszervezte működési folyamatait. Az intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az étkeztetésre, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.