Gyürk András: Brüsszel elkésett, a szankciói visszafelé sültek el

A Fidesz uniós parlamenti képviselője sajtóközleményben reagált az uniós biztos nyilatkozatára.

Forrás: MTI2022. 09. 14. 7:31
GYÜRK András
Strasbourg, 2019. július 17. Gyürk András, a Fidesz-KDNP képviselõje az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli feszültségek vannak az energiapiacon, a helyzet nem fenntartható, koordinált uniós szintű beavatkozásra van szükség

 – jelentette ki Kadri Simson energiaügyekért felelős uniós biztos kedden az Európai Parlament plenáris ülésén, amelyről a tegnapi nap folyamán már beszámoltunk. Gyürk András, a Fidesz uniós parlamenti képviselője sajtóközleményben reagált az uniós biztos nyilatkozatára.

Gyürk András azt hangsúlyozta, hogy míg észszerű és hatékony intézkedések lennének elvárhatók az Európai Bizottságtól, 

Brüsszel elkésett, a szankciói visszafelé sültek el, új javaslatai pedig felelőtlenek és abszurdak.

A képviselő szerint az energiaárak drámai mértékben emelkedtek, „Brüsszel azonban nem nőtt fel a feladathoz”, hogy kezelje a problémát. 

A gáz- és áramárak nyári emelkedését a bizottság tétlenül szemlélte. Új javaslatai elégtelenek, a válságot nem oldják meg. Az importált földgáz árkorlátozása pedig tovább csökkentené az egyébként is szűkös földgázkínálatot, ami a fűtési időszak küszöbén teljesen abszurd ötlet lenne

– mutatott rá a fideszes politikus.

Véleménye szerint, az Oroszország elleni szankciók következtében – az elképzelésekkel ellentétben – az európai gazdaság gyengült meg. 

Az újabb szankciós csomagok és saját hatáskörének bővítése helyett Brüsszelnek végre az európai ipar, a közép- és kisvállalkozások, valamint a polgárokat segítésével kellene foglalkoznia

– emelte ki Gyürk András.

Borítókép: Gyürk András, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.