Nagy Márton: A kormány addig fog küzdeni, amíg az infláció egy számjegyűre nem csökken

Azon dolgozunk, hogy az év végére egy számjegyű legyen az infláció. A gazdaságpolitikai lépések be fognak érni, így a következő hónapokban meg fog indulni az infláció mértékének csökkenése – olvasható a Magyarország kormányának hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2023. 02. 10. 17:51
null
London, 2022. augusztus 17. Bevásárlókocsi egy londoni ABC-áruházban 2022. augusztus 17-én. Nagy-Britanniában az infláció elérte a 10,1 százalékot, az utóbbi 40 év legmagasabb szintjét. A brit jegybank recesszióra figyelmeztet, miközben a megélhetési költségek, azon belül elsõsorban az élelmiszerárak emelkedése felfelé hajtja az inflációt, és az a Bank of England elõrejelzése szerint az év végére 13 százalékra nõ az országban. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az infláció elleni kormányzati küzdelem már jó ideje megkezdődött, de ennek eredményei most fognak megmutatkozni – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a megosztott videóban.

El fogjuk érni, hogy év végére egy számjegyű legyen az infláció. Az inflációt a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók lökték az egekbe. A kormány, együttműködve a jegybankkal, közösen harcol annak érdekében, hogy letörje az inflációt – tájékoztatott.

Az infláció az év első hónapjában 25 százalék fölé szökött, ugyanakkor várhatóan itt tetőzik majd

– emelte ki a gazdaságfejlesztési miniszter a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. Hozzátette: a januári adatot még fűtötte az üzemanyagárstop kivezetése, biztató azonban, hogy az élelmiszerek inflációjánál fordulatot látunk, csökkenő pályára állt. A kormány gazdaságpolitikai lépései be fognak érni, a következő hónapokban meg fog indulni az infláció mértékének csökkenése. 

Minél gyorsabban sikerül az inflációt leszorítani, annál nagyobb lehet idén a reálbér-emelkedés. Hangsúlyozta, 

a kormány addig fog küzdeni, amíg az infláció egy számjegyűre nem csökken.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.