Újabb árleszállítás, folytatódik az üzletek háborúja a vevőkért

Többek között a kenyér, a tészta, a rizs és a vaníliás cukor is olcsóbb hétfőtől – közölte a Spar. Közel négyszáz termék árát mérsékelte a kereskedelmi hálózat az elmúlt hónapokban.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, Origó, Mindmegette2023. 03. 27. 12:50
null
Budapest, 2022. október 22. A hollandiai székhelyű SPAR nemzetközi élelmiszer-üzletlánc egyik City SPAR üzlete a főváros I. kerületében, Krisztinavárosban, az Alagút utca és a Krisztina körút találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spar Magyarország az elmúlt hónapokban nagyszabású árleszállításba kezdett. A kereskedelmi hálózat az Árzuhanás Promóció keretében hetente újabb és újabb termékek árát csökkenti a Spar és Interspar áruházakban.

Hétfőnként teszik közzé azt az új terméklistát, amelyen feltüntetik az árcsökkentés mértékét.

A már csaknem négyszáz árucikkből álló lista szerint ezen a héten

  • pékáruk (kenyerek, péksütemények) 6–16 százalékkal,
  • a rizs, a búzadara, a búzarétesliszt 5–7 százalékkal,
  • a száraztészták 5–10 százalékkal,
  • a müzlik, zabpelyhek 5–9 százalékkal,
  • a sütőpor és a vanillincukor 7 százalékkal

kerülnek kevesebbe – írja a Mandiner.

A Mindmegette emlékeztet: az aktuális terméklista és az Árzuhanás 

további részletei megtalálhatók a kereskedelmi lánc online szórólapján, amely tartalmazza az új fogyasztói árak mellett az árcsökkentés mértékét is.

 

Harcban a vásárlókért

Egy másik jelentős kiskereskedelmi üzletlánc, a Lidl év elejétől kezdte meg árcsökkentési programját. Ennek részeként az első negyedévben már csaknem négyszáz termék ára mérséklődött. Az érintett árucikkek között az alapvető élelmiszerek és számos kedvelt, keresett termék is található. Egyes tételek akár 29 százalékkal olcsóbban is hozzáférhetők, de átlagosan mintegy tíz százalékkal kerülnek kevesebbe a csökkentett árú termékek – írja az Origó.

Az éles árverseny akkor indult el a kiskereskedelemben, amikor az infláció hatására beszakadt a boltok forgalma. A láncok erre rögtön léptek, és megkezdték a fokozatos árcsökkentést. A boltok az utóbbi időben egyenesen versenyt futnak a vásárlókért, egymás után jelentik be az újabb és újabb akciókat és kedvezményeket.

Borítókép: Képünk illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.