időjárás 20°C Róbert 2023. június 7.
logo

Új korszak jöhet a Lidlnél, ennek sokan fognak örülni

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság
2023.03.19. 18:56 2023.03.19. 19:07
Új korszak jöhet a Lidlnél, ennek sokan fognak örülni

A vásárlók és a Lidl versenytársai is készülhetnek arra, hogy az idehaza vezető kiskereskedelmi lánc hamarosan bejelenti az online vásárlás elindítását – adta hírül a Világgazdaság. A lap megkeresésére azt írták:

„A Lidl Magyarország vizsgálja az online vásárlás bevezetésének lehetőségét a jövőre vonatkozóan.”

Igaz, ennél konkrétabb tájékoztatást nem adtak, így egyelőre időpontról még nem esett szó. A portál szerint mindez azt valószínűsíti, hogy záros határidőn belül új korszak veheti kezdetét a Lidlnél, és elérhető lesz a házhoz szállítás, ugyanis annak hiánya versenyhátrányt jelenthet azokhoz a piaci riválisokhoz képest, akiknél elérhető ez az opció. 

Hozzáfűzték, hogy Magyarországon már 2020-ban és 2021-ben is rendkívül népszerű volt a házhoz szállítás, a koronavírus miatt szabályosan kilőtt az internetes kereskedelem akkoriban, ugyanis a fogyasztók

minden tizedik forintjukat online költötték el.

A GKI Digital korábbi felmérése szerint az internetes kiskereskedelem a teljes magyar kereskedelmi piac 10,4 százalékát adta 2021-ben, ami egy mintegy 1200 milliárd forintos piacot takar. Akkor a kiskereskedelmen belül az élelmiszerek, a háztartási cikkek és a drogériai termékek szegmense nőtt a legmarkánsabban, több mint 53 százalékkal. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.