Csaknem ötezer forint egy kiló csirkemell Bécsben, idehaza csak a töredéke + videó

A pulyka ennél is drágább.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 05. 04. 16:53
Prepared,For,Frying,,Butchered,Various,Portions,Of,Raw,Chicken,Meat.
2126910551 Fotó: Mikhaylovskiy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-Európában nincs árstop, így Bécsben közel háromszor annyiba kerül a csirkemell, mint Magyarországon – írja a Ripost. A lap ellátogatott egy bécsi áruházlánc üzletébe, majd idehaza összehasonlították az árakat ugyanannál a cégnél.

Emlékeztetnek, hogy a kormány döntése alapján június 30-ig érvényben maradnak a kijelölt alapélelmiszerekre vonatkozó árstopok, utána pedig a nagy áruházláncoknak biztosítaniuk kell, hogy ezek közül többhöz is akciós áron juthassanak a vásárlók. Megjegyzik, hogy bár sok termék ára hasonló, mégis megállapítható, hogy az 

árstopos termékek Magyarországon jóval olcsóbbak. 

A csirkemell ára idehaza például 1799 forint körül alakul, míg Bécsben egy kiló csirkemellért elkérnek 12,99 eurót, azaz 4870 forintot. Míg a pulykamell kilója a szomszédban 14,99 euró, azaz 5620 forint, idehaza 3399 forintot kérnek el érte az üzletekben a lap összehasonlítása alapján. 

A bevásárlásról videó is készült. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.