Elkapkodták a technológiaváltást támogató keretet

A gazdaság újraindításával élénkül a beruházási kedv, fél éven belül lesz két további kör, ötven-ötvenmilliárd forintos kerettel – tájékoztatott György László.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 20:32
null
Hajdúnánás, 2014. november 27. Egy dolgozó a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. bútorgyártó üzemében az avató napján Hajdúnánáson 2014. november 27-én. A 30 főt foglalkoztató üzem termelésének fő profilja a közületi bútorgyártás lesz. Az új üzem dolgozóinak több mint háromnegyede megváltozott munkaképességű alkalmazott. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül nagy érdeklődés mellett nyílt meg a 2021–2027-es fejlesztési ciklus első pályázata. A keret kimerülése miatt már a beadás napján fel kellett függeszteni a felhívást, amely a termelő- és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelését, technológiai és szervezeti megújulását célozza – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hangsúlyozva, hogy a százmilliárd forintos keretösszeg nagyon gyorsan, már a következő hónapokban megérkezik a magyar vállalkozások számlájára, ezzel segítve a gazdaság mielőbbi újraindítását. Azoknak sem kell csüggedniük, akik a keret kimerülése miatt lemaradtak a pályázat benyújtásáról, mert ősszel megnyílik a következő szakasz. A kormány folyamatosan hirdeti meg a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató további pályázatokat is.

– A Technológiaváltó támogatási program rendkívül népszerű a vállalkozások körében. Mivel bíztunk abban, hogy a gazdaság újraindításával élénkül a beruházási kedv, eleve úgy készültünk, hogy fél éven belül lesz még két további kör, ötven-ötvenmilliárd forintos kerettel – tájékoztatott György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. – Tavaly összesen százmilliárd forint értékben hirdettünk hasonló feltételekkel pályázatot, azonban az a keret három hét alatt merült ki.

Most láthatóan jóval nagyobb az igény a vállalkozások részéről és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mindenki megvalósíthassa a fejlesztési elképzeléseit.

A rendkívüli érdeklődés miatt azon dolgozunk, hogy az újabb szakaszokban az eddig tervezettnél korábban lehessen benyújtani az igényeket. Örömteli, hogy a vállalkozások a járvány harmadik hullámának letörése után ekkora beruházási kedvvel vágnak neki az újraindításnak. A jövőben szinte biztosan megtalálják számításukat a hamarosan nyíló pályázati lehetőségek között azok is, akiknek a felhívás első körében nem tudunk támogatást biztosítani – fejtette ki a szakpolitikus.

György László: A gazdaság újraindításával élénkül a beruházási kedv
Fotó: Éberling András

A pályázatra a tegnap 8 órai nyitást követően 1137 pályázat érkezett 130 milliárd forint értékben. Az összesen kétszázmilliárd forint keretösszegű pályázat három szakaszban nyílik meg azért, hogy a vállalkozások alaposan átgondolhassák fejlesztési tervüket, és felkészülten várják a pályázatok beadását. A további két kör legkésőbb 2021 októberében és 2022 januárjában várható. További információk és a pályázati felhívás a Pályázat.gov.hu, valamint a megújult vállalkozói információs portál Vali.hu oldalán érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.