Megszólalt az Orbánt kifütyülő nőt kivezető biztonsági őr

Szerinte helyesen és jogszerűen járt el, és lazított is a fogáson, amikor látta, hogy a nő együttműködő.

MN
2017. 07. 25. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyesen és jogszerűen járt el, amikor kivezette az Orbán Viktort kifütyülő nőt – állítja az Indexnek a magát „biztonsági őrként” jellemző András Róbert a tusnádfürdői eset kapcsán. A rendezvényen egy fotós, Borbáth Áron a hajánál fogva rántotta földre Ladó Andreát, aki a füttyszóval az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet.

Amikor a nő jelezte, hogy együttműködik, lazított is a fogáson – mondta ezt András Róbert arra reagálva, hogy a portálnak biztonsági területen jártas források a látottak alapján hangsúlyozták, a fogás szakszerű volt, de az elvezetés után nem kellett volna még „kínozgatni” a nőt.

András Róbert a Dakota Security nevű romániai biztonsági cég ügyvezető-tulajdonosa, amely szerinte egy kis cég Csíkszeredában. A biztonsági őrt jól ismerő források szerint a Dakota szokta biztosítani a fideszes vagy a Fideszhez köthető rendezvényeket, valamint helyi sporteseményeket is.

A felvetésre azonban András az Indexnek azt mondta, cégének mindegy, ki van a színpadon, pártállástól függetlenül bárkinek dolgoznak, aki megfizeti őket. Andrásék néhány éve biztosítják a tusnádfürdői rendezvényt, korábban más cég végezte ezt a munkát. Arra pedig, hogy a portál forrásai szerint jóban van Orbán Viktor személyvédelmi környezetével, mindössze annyit mondott az Indexnek, hogy a tusnádfürdői rendezvényről valóban ismeri őket, de nincs ennél többről szó.

A Dakota ügyvezetője civilként dolgozik ezen a területen, korábban semmilyen rendvédelmi szervezetnek nem volt tagja. A hírekkel ellentétben András Róbertnél sem fegyver, sem lövedékálló mellény nem volt Tusnádfürdőn. Andrást egyébként az Index forrásai olyan habitusú embernek ismerik, aki valóban azért avatkozott közbe, hogy a lányt védje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.