A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

Németh Zsolt szerint Kijev önveszélyes politikát folytat.

MN
2017. 10. 21. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg nem módosítják az ukrán oktatási törvény, hogy lehetséges legyen a kisebbségi nyelvű oktatás az óvodától az egyetemig.

A kormánypárti politikus kijelentette: Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy módosítani kell az oktatási törvényt, mivel alacsonyabb szintű jogszabályokkal nem orvosolhatók a hiányosságai – írja az MTI. „Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő” – fogalmazott Németh Zsolt. Szerinte Ukrajna önveszélyes politikát folytat, az oktatási törvény mellett ugyanis a nyelv-, az állampolgársági és az egyházügyi törvények is „be vannak tárazva”, amelyek tovább súlyosbíthatják a „már most eléggé nyugtalanító” helyzetet. A Fidesz képviselője reményét fejezte ki, hogy Ukrajnát sikerül azon az úton megállítani, amely saját nyugati országrészének destabilizálása mellett Közép-Európa jövőjét is veszélyezteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.