Az Európa Tanács megvédte a kisebbségi oktatási rendszert Ukrajnában

A meglévő kisebbségi oktatási rendszeren belül kell javítani az államnyelv tanításának feltételein.

MN
2017. 10. 12. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) 80 százalékos többséggel elfogadta az új ukrán oktatási törvényt érintő sürgősségi határozatot. Az Európa Tanács ezzel megvédte a meglévő kisebbségi ukrán oktatási rendszert.

Mint Németh Zsolt elmondta, a parlamenti közgyűlés strasbourg-i ülésén az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos vita után elfogadott határozat alapján szükséges, hogy javuljanak az államnyelv oktatásának feltételei. Véleménye szerint nem indokolt átalakítani és kétnyelvűvé tenni az oktatást az államnyelv tanításának érdekében. A politikus kiemelte, az Európa Tanács azt tartja megfelelő megoldásnak, ha a meglévő egynyelvű kisebbségi oktatási rendszeren belül javítanak az államnyelv tanításának feltételein.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.