Enyhe büntetést kapott a magyarok gyalázásáért a román klub

Igaz, a székely Sepsi OSK-nak is fizetnie kell szervezési hiányosságok miatt.

MN
2017. 10. 11. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukaresti FCSB-re és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ra is 5000 lejes (350 ezer forintos) bírságot rótt ki szerdán a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a két csapat október elsejei mérkőzésén történt incidensek miatt – írja az MTI.

A fegyelmi bizottság a FCSB-t (a korábbi Steaua Bucuresti) a szurkolói xenofób megnyilvánulásai miatt, a Sepsi OSK-t pedig szervezési hiányosságok miatt bírságolta meg. A bukaresti csapat által idegenben 4-0-ra megnyert mérkőzésen a vendégszurkolók egy csoportja óriás molinót feszített ki azzal a felirattal, hogy „Nektek Románia nem az otthonotok! Menjetek innen!”. A provokációra a sepsiszentgyörgyi csapat szurkolói „Ria! Ria! Hungária!” skandálással válaszoltak. A fegyelmi bizottság a legenyhébb bírságot rótta ki mindkét csapatra.

A sepsiszentgyörgyi klub vezetői múlt pénteken bejelentették, hogy ezután szigorúan fel fognak lépni az együttes mérkőzésein tapasztalt rasszista vagy xenofób megnyilvánulások ellen. A klub elnöksége megengedhetetlennek minősítette, hogy a Sepsi mérkőzésein megszokottá vált azt skandálni: „Kifelé a magyarokkal az országból!”

A meccsen készült videónkat itt tekintheti meg:

A mérkőzésről készült beszámolót pedig itt olvashatja:

Az FRF szintén múlt pénteken jelentette be, hogy az év végéig olyan viselkedési kódexet dolgoz ki, amely alapján büntethetővé válnak a labdarúgás azon szereplői, akik rasszista vagy xenofób jellegű diszkriminatív kijelentéseket tesznek.

A Sepsi OSK révén az idén először jutott a román Liga 1-be olyan székelyföldi labdarúgócsapat, amelynek a játékosai többsége ugyan román nemzetiségű, de a szurkolótábora többnyire magyarokból áll, akik magyarul biztatják a csapatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.