Kárpátalján nincs jelen az ukrán állam – véli a volt grúz elnök

Miheil Szaakasvili úgy látja, az ukrajnai térség olyan, mintha Magyarország része lenne.

MN
2017. 10. 14. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grúzia volt elnöke és az odesszai megye ex-kormányzója, Miheil Szaakasvili kijelentette, hogy Ukrajna Kárpátalja megyéjében gyakorlatilag nincs jelen az ukrán állam.

„Havonta járok Kárpátalján, és biztosíthatom önöket, hogy ugyanúgy, ahogy 2014-ben nem volt, ma sincs ott ukrán állam” – mondta az Mk.ru beszámolója szerint Szaakasvili. Véleménye szerint ennek oka nem Magyarország, hanem az ukrán politika hiánya az adott területen.

„Ha például megérkezel Beregszászra, ott egyáltalán nem érzékelhető az ukrán állam léte: magyarok a zászlók, magyar az oktatás, magyar finanszírozású üzleteket bonyolítanak le az emberek” – idézi Szaakasvilit a helyi televízió.

Eközben az Unian hírügynökség viszont arról adott hírt, hogy az ukrán főügyészség a határőrséggel együttműködve azon dolgozik, hogy a magyar határ mentén fekvő telkek állami tulajdonba kerüljenek (vissza). Ezzel a határ könnyebb ellenőrizhetőségét segítenék elő. Eddig harmincnégy parcellát államosítottak, összesen 132 hektáron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.