47 marha, több mint 100 juh három év alatt – kilőtték az óriási medvét

Hosszas huzavona után ősszel adtak engedélyt a hatóságok az emberekre is veszélyes medvék kilövésére.

MN
2017. 11. 28. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdélyben, különösen Hargita és Kovászna megyében egyre kiélezettebb a viszony a medvék és az emberek között, mivel igen gyakoriak a lakott területre bemerészkedő nagyragadozókhoz köthető támadások. Most egy erdélyi vadász tett fel egy fotót a Facebook-oldalán arról a medvéről, mely szerinte három év alatt negyvenhét tehenet és több mint száz juhot ölt meg.

Hosszas huzavona után ősszel engedélyt adtak a román környezetvédelmi hatóságok az emberekre is veszélyes medvék kilövésére, ami Kovászna megyében tíz, Hargita megyében pedig hét medvére vonatkozik. Az állatokat előzetesen vadkamerákkal azonosították, tudható róluk, hogy kárt okoztak. Jelen esetben is ez történt az igen méretes, a koponyamérete alapján számított 517 pontos trófeát jelentő medvével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.