„Olyan, mint a csirkehús”: elfogták a kiskorú székelyföldi kannibált

Még ivott is áldozata véréből, a rendőrségen nevetve számolt be a gyilkosságról.

Lukács Csaba
2017. 11. 28. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális részleteket tudott meg egy múlt heti, székelyföldi hajléktalangyilkosság ügyészétől a Székelyhon: a tizenhat éves gyanúsított, aki megölt egy huszonegy éves hajléktalant, a nyomozóknak azt vallotta, hogy ivott az áldozat véréből, és evett a húsából is. A fiatalkorú elkövetőt már két éve kezelték a sepsiszentgyörgyi kórházban tudatmódosító szerek használata miatt.

A gyanúsított a kihallgatás során kacagva mesélt a gyilkosság részleteiről: miután egy áruházban öt liter vodkát és tíz liter sört vettek a későbbi áldozattal, az alkohol egy részét elfogyasztották, ragasztót is szívva utána. Ekkor összeszólalkoztak, a fiú egy kővel szétverte a társa fejét, majd egy üvegdarabbal a torkát is elvágta. Azt is elmesélte, hogy a tenyeréből itta a vérét, majd kivágta a nyelvét és az állkapocscsontját. Az emberi maradványokat hazavitte, majd evett belőlük, és a testvérének is eldicsekedett a tettével. 

A testvére a hirmondo.ro értesülése szerint megerősítette, hogy a 16 éves fiú valóban evett a testrészekből. Mindezt azt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment. A feltételezett elkövető testvérétől tudták meg a nyomozók azt is, hogy a fiatal másnap a helyszínen, az állomás hídjáról végignézte, ahogy a törvény emberei nyomoznak, majd hazament.

A kihallgatása alatt arra biztatta a nyomozókat, ők is kóstolják meg az áldozata húsát, mert „olyan, mint a csirkehús”.

Adrian Baciu ügyész szerint a gyámhatóság szakembereit és az edzett rendőröket is sokkolta az eset. A fiatalkorú elkövető beszámíthatóságát a jilavai börtön elmegyógyász szakértői döntik el. A gyanúsított lakásán egyébként a nyomozók megtalálták a véres állkapocsdarabot.

A feltételezett elkövető elmondása szerint hétéves kora óta szív ragasztógőzt, és az öncsonkítás sem idegen tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.