Ismét emberre támadt egy medve Erdélyben

Csak idén ez már a 17. ilyen eset Hargita megyében.

Földi Bence
2017. 12. 03. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 49 éves gyimesfelsőloki férfi került kórházba pénteken, miután saját udvarán támadt rá egy medve, amelyet a kutyák végül elkergettek – írta még szombaton a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar kiadása.

Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke egy sajtóközleményben azt nyilatkozta, hogy a férfi elmondása szerint bezárta szarvasmarháit és kiment az udvarra, mert ugattak a kutyák. A férfira rátámadt egy medve, és elesett.

A gyimesfelsőloki gazdát a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították, mert kificamodott a bal válla. Miután elsősegélyben részesítették, a férfit hazaengedték. A gazda meggyőződése, hogy a nagyvad megölte volna, ha a kutyák nem segítenek rajta, ugyanis az „állat rendkívül nagy volt és veszélyes” – állt a közleményben.

A megyei tanács sajtóirodája szerint idén a megyében több tucat háziállatot öltek meg, méhkaptárakat dúltak fel, gyümölcsösöket, mezőgazdasági területeket rongáltak meg és 17 embert sebesítettek meg medvék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.