Részegen lövöldözött Paróca polgármestere egy losonci kocsmánál

Garázdaság vádjával indítottak eljárást Pavel Lenhárd ellen.

MN
2017. 12. 19. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözni kezdett Paróca polgármestere, miután nem akarták kiszolgálni egy kocsmában – derül ki a Paraméter.sk cikkéből.

Pavel Lenhárd már részeg volt, amikor megérkezett egy losonci vendéglőbe. Sört kért, a pincérnő azonban éppen zárni készült, így nem szolgálta ki. A férfi erre kigombolta kabátját, majd elővett egy pisztolyt. A nőnek sikerült rávennie, hogy tegye el a fegyvert és hagyja el a kocsmát, a polgármester pedig kiment, majd a levegőbe lőtt a fegyverével.

Pavel Lenhárd azt állítja, nem célzott semmire, és senkit sem veszélyeztetett. „Nem is tudatosítottam, hogy nálam van a fegyver” – fűzte hozzá.

A pincérnő elmondása szerint Pavel Lenhárd visszament a kocsmába, ekkorra pedig már a helyszínre értek a rendőrök, akik letartóztatták a férfit.

A polgármester már 21 éve rendelkezik fegyvertartási engedéllyel, és az esetet követően nem tagadta, hogy ittas állapotban volt. „Sajnálom, hogy ilyesmi történt. Úgy gondolom, hogy az alkohol is nagy szerepet játszott benne” – állapította meg.

A férfi ellen garázdaság vádjával indítottak eljárást. Amennyiben bűnössége beigazolódik, akár három évre is rács mögé kerülhet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.