Síelőkre ijesztett rá egy medve Keresztényhavason

Közvetlenül a sípálya szomszédságában kószált.

MN
2018. 01. 04. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét medvét láttak a Keleti-Kárpátokban, a Brassó megyei Keresztényhavason szerda délután öt óra körül. Az állat a Postavarul menedékház környékén kószált, közvetlenül a sípálya szomszédságában. A rendőrséget két síző is értesítette – írja a Maszol.

Nem először jár a környéken medve: tavaly novemberben többször is az 1604 méter magasan fekvő menedékház körül ólálkodott egyikük, egyszer sikerült is behatolnia, akkor egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát vitt magával.

Legutóbb pedig december 11-én járt a környéken egy medve, és tönkretette a hegyi mentők székhelyének garázskapuját. Rolf Truetsch, a menedékház adminisztrátora egy tanácskozáson a román turisztikai minisztertől kért segítséget decemberben. Azt mondta: hogyha a pályákon vagy az erdei ösvényeken emberre támad a medve, az feleljen, aki arra vár, hogy valami szerencsétlenség történjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.