Romániában már huszonhatan haltak meg influenzában

Bukarest és Jászváros a legfertőzöttebb.

MTI
2018. 02. 13. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániában 26-ra emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az utóbbi két napban öt halálesetet jelentettek a hatóságok.

A román tisztiorvosi szolgálat adatai szerint kedden négy személy esetében állapították meg, hogy az influenzavírus miatt halt meg. Közülük a legfiatalabb egy 63 éves, Maros megyei nő volt, aki nem szenvedett egyéb betegségben, de nem volt beoltva influenza ellen. Hétfőn egy esetről adtak hírt, így a héten öttel nőtt a halálos áldozatok száma.

A múlt hét óta látványosan megugrott az elhunytak száma: csütörtökön jelentették a román hatóságok, hogy tíz nap alatt nyolc beteg halt meg a ragályos kórokozó miatt.

Kedden öt embert utaltak be Temesváron a járványkórházba influenzás tünetekkel, a páciensek közül három gyermek.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden közölte, egyelőre nincs szó járványról Romániában, hiszen a fertőző betegségnek csak gócpontjai vannak. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban (Iasi) jelezték. Az influenza terjedésének megfékezése és a betegek óvása miatt egyes romániai kórházakban karantént, illetve látogatási tilalmat rendeltek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.