Már a felvidéki magyar párt is Orbán szövetségesének bukását látja

Az MKP elnöke a magyar köztévében bírálta Robert Fico szlovák miniszterelnököt.

MN
2018. 03. 07. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fico-kormány gyakorlatilag megbukott, hiszen kiderült, hogy éveken át egy maffiaállamot építettek – mondta Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A szlovákiai magyar párt vezetőjét az újságíró-gyilkosságról kérdezték, amikor elmondta, az ügy arra hívja fel a figyelmet, a szólásszabadság is veszélyben van az országban.

Hozzátette, ezt érzékeli a szlovák közvélemény is, hiszen tízezrek mentek az utcára, s a héten újabb tüntetések lesznek.

„Tehát mondhatni, hogy a Fico-kormány eddig jól muzsikált, és jól adta el magát Nyugat felé is ( ), de a mostani helyzet azt mutatja, hogy ez a kormány leszerepelt, és az előre hozott választásoknak az esélye fennáll” – fogalmazott az MKP elnöke.

Hozzátette, már nem elegendő a belügyminiszter távozását kérni, az egész kormánynak mennie kell, mert a mostani helyzet a 90-es éveket idézi, amikor az állam és a szervezett bűnözés összefonódott.

Robert Ficóval manapság gyakran mutatkozik Orbán Viktor miniszterelnök, aki a V4-ek szövetségét igyekszik felhasználni arra, hogy legitimálja a kormány migrációügyi propagandáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.