Újabb két erdélyi polgármestert büntettek meg a magyar nemzeti jelképek miatt

Nem raktak ki román zászlót, ezért bírságolták meg Székelyudvarhely és Kézdivásárhely városvezetőit.

MTI
2018. 03. 14. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterére is 5-5 ezer lejes (330 ezer forint) pénzbírságot szabott ki szerdán a prefektusi hivatal a nemzeti ünnep tiszteletére kitűzött magyar jelképek miatt.

Mind a Székelyudvarhely esetében intézkedő Hargita megyei, mind pedig a Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön bírságoló Kovászna megyei prefektus azt kifogásolta, hogy a városháza nem tett román zászlót is minden magyar lobogó mellé.

A székelyföldi megyék prefektusai a román zászlótörvényre hivatkoznak, ami előírja, hogy más államok lobogóit csak Románia zászlajával együtt, kizárólag külföldi hivatalosságok látogatása, nemzetközi találkozók vagy ünnepségek alkalmából, hivatalos épületeken vagy a helyhatóságok által kijelölt köztereken szabad kitűzni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.