Narancs riasztás: jégeső és zivatar csap le az ország keleti felére

Szerdán napközben ismét 34 fok közelében lesz a hőmérséklet.

MN
2017. 06. 21. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú viharjelzést, vagyis narancs riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Napközben keleten, északkeleten több helyen, másutt elszórtan várható zivatarok kialakulása.

A zivatart a rövid ideig tartó intenzív csapadék mellett viharos, 70-80 kilométeres sebességet elérő szél kísérheti. Legnagyobb eséllyel északkeleten, illetve az Alföld keleti felén heves vihar is előfordulhat, akár 90 kilométer/órás szélrohamokkal, amit nagyméretű, 2-4 centiméteres jég kísérhet.

Az előrejelzés szerint szerdán az északi, északnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok idején átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell. Éjszakára mindenütt mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 28 és 34, késő este 19 és 27 fok között valószínű. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.