Hamarosan visszatér a kánikula

A jövő hét első felében már 35 fok lehet.

MN
2017. 07. 27. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat pénteken, aztán a következő egy hét során a csapadék kialakulásának esélye minimálisra csökken, és visszatér a kánikula. A hétvégén egyre melegebb, többnyire alacsony nedvességtartalmú levegő áramlik térségünk fölé, és jelentősen erősödik a nappali felmelegedés – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Pénteken a változó felhőzet mellett országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az élénk északnyugati, nyugati szél inkább csak északon erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 között várható.

Szombaton gyengén felhős ég és sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 31 fok között alakulhat.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan – főként nyugaton és északon – zápor, zivatar is kialakulhat. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, de zivataroktól függetlenül is megerősödik az Észak-Dunántúlon a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

A csúcshőmérséklet a jövő hét első felében többfelé elérheti a 35 fokot is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.