Hőség: az egész országra piros figyelmeztetést adtak ki

A csúcshőmérséklet 35 és 40 fok között lehet.

MN
2017. 08. 04. 4:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntekre már az egész országra kiadta a harmadfokú, piros figyelmeztetést a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet a legtöbb helyen 29 Celsius-fok körül vagy afelett alakul. Arra is felhívták a figyelmet, hogy pénteken is nagyon erős UV-B sugárzás várható: normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

AZ OMSZ előrejelzése szerint a nap folyamán túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Az ország nagy részén csapadék nem valószínű, de késő délutántól, estétől az északi, nyugati tájakon egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Néhol megélénkül a délnyugati szél, estefelé a Kisalföldön északnyugatira fordul a légmozgás, zivatar környezetében pedig átmenetileg viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 35 és 40 fok között várható, késő estére 25 és 31 fok közé hűl le a levegő.

Győr-Moson-Sopron megyére a heves zivatar veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.