Napról napra melegszik az idő, a hétvégére ismét kánikula lesz

Minden nap kicsit melegebb lesz, csütörtöktől már 30 fok feletti maximumokkal.

MN
2017. 08. 23. 4:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán általában sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A Zempléni-hegység környékén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehet több felhő, és egy-egy zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, a középső területeken néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 12-18 fokra hűl le a levegő.

Csütörtökön kevés felhőre, túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Pénteken is napos, csapadékmentes idő várható. A déli szél többfelé megélénkül. Éjszaka a leghidegebb 14-20 fokig hűl le a levegő, nappal 29-33 fokig melegszik.

Szombattól jön ismét az igazi kánikula. Gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.