Továbbra is többfelé 40 fok körüli melegre számítson

A Dunántúlon akár zivatarok is kialakulhatnak.

MTI
2017. 08. 05. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós hőség veszélye miatt kilenc megyére és a fővárosra szombatra is a legmagasabb, vagyis harmadfokú, nyolc megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Jellemzően továbbra is 40, de néhol már csak 31 Celsius-fok körüli maximumok lesznek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 35 és 40 fok között alakul. Késő estére csak 26-32 fokra hűl le a levegő. Az előrejelzés szerint az ország nagy részén többnyire napos, csapadékmentes idő várható. A nap első felében északon fordulhat elő záporeső, majd délután a Tisza vonalában, késő este az Alpokalján, a Kisalföldön alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúlon megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik a szél is.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A tartós kánikula miatt keddtől érvényben lévő hőségriadót vasárnap éjfélig hosszabbították meg. A hőség miatt a kamionstopot is felfüggesztették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.