Időjárás: jobb, ha mindenre felkészül

Süthet a nap és eshet is a hétvégén, tipikusan ősziesen változatos időnk lesz vasárnap.

MTI
2017. 09. 23. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a Kárpát-medence keleti fele és Ukrajna fölött örvénylik az a ciklon, amely meghatározza a kontinens keleti felének időjárását. Többfelé fordult elő jelentősebb mennyiségű eső, a Kárpátok magasabb csúcsain hó, havas eső; Romániából 15-30, Nyugat-Ukrajnából pedig 25-40 mm-es csapadékösszegekről érkeztek jelentések. A ciklon előoldalán Ukrajna keleti része és a Kaukázustól északra fekvő területek fölé kifejezetten meleg levegő áramlik, ott 30-34 fokos csúcshőmérséklet várható. Európa más részein többnyire eseménytelen, napos az idő, és a maximum-hőmérséklet is megfelel a sokévi átlagnak, de például Spanyolország északkeleti tájain zivatarok alakultak ki. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az említett ciklon alakítja, marad a hűvös idő esővel, záporral tarkítva.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig: az ország döntő részén erősen felhős lesz az ég, de szombaton délnyugaton még kevesebb lesz a felhő, vasárnap pedig rövidebb időre szinte bárhol előbukkanhat a nap. Szombat estig több helyen, ezt követően elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, délnyugaton a legkisebb eséllyel. Az északnyugati, nyugati szél szombat estig még többfelé megerősödik, estétől azonban már gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 20 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.