Napsütéses, meleg időnk lesz

Vasárnap már 32 fokot is mérhetünk.

MN
2017. 09. 08. 4:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a déli határvidéken is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap. A ködfoltok még délelőtt feloszlanak, csapadék sehol sem valószínű. A déli szelet az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén délies áramlással meleg levegő érkezik térségünk fölé.

Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.