Piros figyelmeztetés: elöntheti az eső Borsod megyét

Egyetlen nap alatt több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Máshol is elázhatunk alaposan.

MN
2017. 09. 21. 4:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható nagy esőzés miatt: huszonnégy óra alatt ugyanis több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves, Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, elsőfokú Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, illetve késő délutántól az Észak-Alföldön lehetnek felszakadozások. A nyugati határvidéket leszámítva sokfelé lesz eső, zápor, keleten, északkeleten jelentős mennyiség is lehullhat. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, késő estére 11-15 fokra hűl le a levegő.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, elszórtan lehet zápor, másutt eleinte túlnyomóan borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd ott is szakadozik a felhőzet, egyre kevesebb csapadék valószínű. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként az ország keleti felén számíthatunk esőre, záporra. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között, északkeleten 15 fok alatt alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.