Riasztás: leszakad az ég Közép-Magyarország felett

Rövid idő alatt akár több mint 30 milliméternyi csapadék hullhat előbb Budapest térségében, majd keleten.

MN
2017. 09. 12. 4:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú, sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország középső járásaira Budapestet, Salgótarjánt és Kecskemétet is beleértve a várható felhőszakadás miatt. Keddre ugyanakkor figyelmeztetés van érvényben a középső és az északkeleti megyékben, mivel a nap folyamán rövid idő alatt akár több mint 30 milliméternyi csapadék hullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk. A csapadékzóna egyre inkább az északi, északkeleti területekre helyeződik át, de délutántól a Dunántúlon szórványosan ismét kialakulhat kisebb eső, zápor. A szél a Dunától keletre is északnyugatira, nyugatira fordul, és többfelé megerősödik, olykor viharossá fokozódik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet a Dunántúl és az Északi-középhegység térségében 16 és 19, másutt 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható. Kezdetben délen és keleten néhol zápor még lehet, majd csapadék már nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.