Sok esőre és viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

MN
2017. 09. 17. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komárom-Esztergom és Veszprém megyére másodfokú, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében erős szélre figyelmeztetnek.

A középső és keleti országrészben helyenként – akár heves kísérőjelenségekkel – zivatar is kialakulhat.

A nap folyamán kezdetben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. A délnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megerősödik, főként keleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hozzávetőleg a Miskolc–Baja vonaltól nyugatra 14 és 20, keletre 21 és 29 fok között várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.