Tetőket tép fel, fákat csavar ki a vihar

Komárom-Esztergom megye szenvedi meg legjobban a frontot.

MN
2017. 09. 14. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztása van érvényben a viharos szél miatt az ország középső, főként északi megyéiben. Ezek közül is a legtöbb gond eddig Komárom-Esztergom megyében adódott, ahol a tűzoltóknak az egész napos rendkívül szeles időjárás miatt számos helyszínre kellett kivonulniuk – derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról.

Nagyigmándon egy ház tetején a hullámpalát bontotta meg és sodorta el a szél. Tatán egy terebélyes fa dőlt az úttestre a Fekete úton, valamint Esztergomban a Táti úton egy villanyvezeték szakadt le. Szintén fa dőlt ki Tatabányán is, egy épületben keletkeztek károk. Dorogon villanyoszlopot csavart ki a szél, így Tömedék akna környékén akadozhat az áramszolgáltatás.

A fővárost is erős széllökések érték, a legtöbb esetben kidőlt fák akadályozzák a közlekedést. Ilyen eseteket jelentettek a XIV. kerületi Szatmár utcából, a XXI. kerületi Szent István útról, a XIX. kerületi Hofherr Albert utcában – ahol egy épületben is kár keletkezett – egy vágányt is elzár a kidőlt fa. A XVIII. kerületi Kossuth Lajos utcában villanyvezeték bánta egy fa kidőlését.

Épületekben keletkezett kár több helyen, a VI. kerületi Dessewffy utca és a Teréz körút sarkán egy épület homlokzatáról vakolatdarabok váltak le, az V. kerületi Kálmán Imre utcában egy épület nyitva maradt ablakai miatt üveg hullik az utcára. A XIII. kerületi Bessenyei utcában egy építkezésnél betondarabok potyognak az utcára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.