Esőt és viharos szelet hoz a hidegfront, vasárnap havazás is lehet

Öt megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

MN
2017. 10. 26. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött többfelé esővel, záporral, néhol zivatarral, viharos széllel – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Az előrejelzés szerint reggelig változó felhőzetre számíthatunk, a legtöbb felhő északon, északkeleten, míg a legkevesebb délen, délnyugaton valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Pénteken észak felől megvastagszik a felhőzet, délben pedig már délen is erősen felhős lesz az ég. Eleinte északon helyenként, majd a déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Késő délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik. Hajnalban főként délnyugaton és északkeleten ködfoltok képződhetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 13 és 19 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hidegebb is lehet.

Péntekre öt megyére (Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala) adtak ki elsőfokú figyelmeztetést erős szél veszélye miatt.

A hétvégén változékony, szeles időnk lesz. Az OMSZ tájékoztatása szerint

Az Időkép.hu azt írja, vasárnap a magasabb hegycsúcsainkon estétől havas eső, hó is előfordulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.