Folytatódik a szokatlanul meleg idő

Többfelé 24-25 Celsius-fok is lehet, a hétvégéig csapadék sem várható.

MTI
2017. 10. 15. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn, kedden és szerdán a pára- és a ködfoltok feloszlása után napközben többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában 4–11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben, illetve a Nyírségben ennél hidegebb is lehet. Napközben 18–25 fokig melegszik a levegő. Kedden a leghidegebb órákban 5–10, szerdán 6–11 fok lehet. A nappali maximumok kedden és szerdán is 17–24 fok között alakulnak (a tartósabban ködös területeken marad 20 fok alatt a maximum).

Csütörtökre virradóra főként az Északi-középhegység völgyeiben képződhet köd, amely gyorsan feloszlik. Napközben fátyolfelhős, napos idő lesz csapadék nélkül, de többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5–10, a legmagasabb hőmérséklet 18–24 fok között alakul.

Pénteken is többfelé megerősödik, délnyugaton helyenként viharossá is fokozódik a szél. Északon néhol kisebb eső, zápor is lehet. A leghidegebb órákban 7–12 fok lesz. Napközben 18–23 fokig melegszik a levegő.

A legtöbb helyen szombaton is több órára kisüt a nap, de néhol előfordulhat eső, zápor. Emellett többfelé erős, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8–13 fok között valószínű, a nappali maximumok 18–23 fok között alakulnak.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor. A szél is erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9–14, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 13–18 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.