Napos, meleg időt hoz a hétvége

Csapadék nem várható, de helyenként erős szél jöhet.

MN
2017. 10. 13. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé megkésett vénasszonyok nyara jön: a hétvégén csendes, eseménytelen idő valószínű, és országszerte többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható, és a hőmérséklet csúcsértéke kissé meg is haladja majd az október közepének megfelelőt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével megerősödik, a magasabb helyeken néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul, késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton kevés lesz a felhő, és sok napsütésre számíthatunk. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, néhol talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap sem várható lényeges változás: nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, az éjszaka képződő köd gyorsan feloszlik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.