Piros figyelmeztetés: elmossa az eső az ünnepet

Hétfőn az ország középső megyéiben hatalmas esőzésre lehet számítani.

MN
2017. 10. 22. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros riasztási fokozatra emelte előrejelzését hétfőre a várható esőzés miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A vasárnap kezdődő esőzés a Kárpát-medence felett lelassul, országszerte jelentős csapadékra lehet számítani.

Pest és Fejér megyében a legmagasabb a riasztási fokozat, itt akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat egy négyzetméterre egyetlen nap leforgása alatt. Az ország többi területén narancs, illetve sárga riasztás van érvényben.

Elsősorban a Dunántúlon ma éjféltől hétfő éjfélig helyenként viharos (70-85 km/h) széllökések kísérhetik az északnyugati szelet. A 75-85 km/h körüli széllökések a hétfő déli, kora délutáni órákban valószínűbbek.

Az időjárás nem kedvez az ünnepi eseményeknek és megmozdulásoknak. A Közös Ország Mozgalom ellenzéki tüntetését már lemondták a szervezők a várható időjárás miatt. Egyelőre nincs hír arról, hogy a központi ünnepi rendezvényeket megtartják-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.