Sűrű köd lepheti el az országot

A déli órákra várhatóan mindenütt javulnak a látási viszonyok. Többnyire napos idő várható.

MN
2017. 10. 19. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felettünk lévő magasnyomás fokozatosan leépül, de csütörtökön még lényeges időjárás-változás nem lesz. Az ország legnagyobb részén folytatódik az október második felénél több fokkal melegebb idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország nagyobb részén derült, napos idő várható. Az éjszakai köd és alacsony szintű felhőzet a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, legtovább a Kisalföld térségében maradhat meg. Csapadék nem lesz, és általában mérsékelt marad a légmozgás, az ország déli felén azonban megélénkülhet a délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között valószínű, a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb. Késő estére jellemzően 8 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A tartós, sűrű köd miatt öt megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Vas – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.