Csütörtök estig számíthatunk havazásra

Most is esik az ország számos pontján, csütörtökön négy megyében is öt centit meghaladó friss hó hullhat.

Radványi Benedek
2017. 11. 29. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az északról áramló hideg levegő hatására nedves levegő érte el térségünket. Ennek jele a számos helyen, főként az ország középső részén megjelenő havazás. Szerdán Pest és Nógrád, csütörtökön pedig már Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is azt jelzik, hogy 12 óra alatt öt centiméternél is több friss hó hullhat.

Csütörtök estig többnyire borult lesz az ég, csupán a keleti, délkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet. Egyre többfelé várható csapadék: a legtöbb helyen eső, de Nógrád, Pest és Heves megyében havas eső, havazás is lehet. Éjszaka a Dunántúl és az Északi-középhegység más részein is várható hó, havas eső. Csütörtökön délután nyugat felől csökken a felhőzet, de erősen felhős marad az ég, a csapadék pedig az északi és a keleti országrészre korlátozódik. Továbbra is vegyes lesz a halmazállapota, de tisztán eső csak az Alföldön és a Dél-Dunántúlon lehet.

Nagy mínuszok egyelőre nem várhatók: szerda este a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 0 és +5, az Alföldön +6 és +8 fok között valószínű.

A csapadék a fővárosban egyelőre nem festi fehérre a tájat, de például Esztergomban igen, a déli területeken azonban jobbára eső esik. A hó természetesen hegyekben marad meg a leginkább, ezt bizonyítja például a Nagy-Hideg-hegyi webkamera, valamint ez a gyönyörű fotó a Mátrából: 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.