Érkezik az első komolyabb hótakaró a hegyekbe

Szerda nappaltól csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet.

MTI
2017. 11. 28. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Azt írták: szerda nappaltól csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet. Elsősorban az északabbi tájakon, sík vidéken – akár a fővárosban is – havazhat, de várhatóan nem marad meg a hó, tették hozzá.

Az előrejelzés szerint már szerda hajnaltól többfelé várható csapadék. Délelőtt a Dunántúl északnyugati felén eshet, estére a Tiszántúlt is eléri a csapadékzóna. Helyenként megélénkül a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 2 és 7 fok között alakul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.