Havazással és ködös, hideg idővel indulhat a hét

Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

MN
2017. 12. 18. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a Duna vonalában, illetve attól nyugatra számíthatunk több felhőre, emellett az Alföld északi tájain lehet erősebben felhős az ég. A középső és nyugati országrészben néhol havazás, hózápor is előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint az éjszaka foltokban képződött zúzmarás köd lassan feloszlik, legtovább az Északi-középhegység völgyeiben marad meg. Az északi, északkeleti szél napközben időnként megélénkül, az Alföld északi részén néhol megerősödik. A tartós, sűrű köd veszélye miatt Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet −1 és +3 fok között alakul. Késő estére −5, 0 fok közé hűl le a levegő.

A jövő héten, a leghidegebb órákban −10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, és a maximumok is fagypont körül alakulnak.

Az OMSZ az MTI-nek eljuttatott előrejelzésében közölte:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.