Napsütéses, de szeles, hűvös időre készüljünk

Napközben hószállingózás, éjszaka pedig már keményebb fagy is lehet.

MN
2017. 12. 19. 5:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden a legtöbb helyen többórás napsütés várható, az ország keleti felén viszont a szakadozott felhőréteg mellett rövidebb napos időszakok valószínűek. Estétől észak felől ismét megnövekszik a felhőzet, ekkor kisebb hószállingózás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet napközben az Észak-Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet −1 és +3 fok között várható. Késő este 0, −6 fok valószínű, az északi völgyekben lehet ennél kissé hidegebb.

Szerdán általában erősen vagy közepesen felhős idő várható, az ország középső részén lehet kevesebb a felhő. Eleinte nyugaton, a déli óráktól északkeleten, keleten szórványosan hószállingózás, gyenge havazás valószínű. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet −2 és −8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet −2 és +3 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől vastagszik, záródik a felhőzet, délután már erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. A déli óráktól északnyugat felől több helyen várható csapadék: keleten hó, a középső tájakon hó, havas eső, nyugaton egyre inkább havas eső, eső. A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet −1 és −6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet −1 és +4 fok között várható.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.