Nem lesz fehér a karácsony: tavaszias időt hoz a melegfront

Melegebb és nedvesebb légtömegek érkeznek.

MN
2017. 12. 23. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tőlünk nyugatra található anticiklon peremén a Kárpát-medence fölé egy melegfront miatt melegebb és nedvesebb légtömegek érkeznek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Időjárási szempontból inkább tavaszias, mint télies állapotok uralkodnak, egyre enyhébb idő várható, így idén nem lesz fehér a karácsony.

Szombaton közepesen és erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Az éjszaka képződött ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel. A ködös tájakon kialakulhat ónos szitálás, illetve a délutáni órákban helyenként várható eső, az Észak-Alföldön havazás, havas eső, késő este az északkeleti határszélen pedig ónos eső is lehet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, a középső országrészben és a Dunántúlon néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, késő este 0–7 fok valószínű.

Vasárnap, szenteste napján változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon lesz a kevesebb felhő, ott néhol köd is képződik. A középső és a keleti országrészben elszórtan alakulhat ki eső, az északkeleti határszélen ónos eső is. A nyugati szél a középső országrészben néhol megerősödik, a Dunántúli-középhegységben olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +5 fok között alakul, és a szelesebb tájakon már késő este beáll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.